Slim laden en schoon rijden; E bus 2020 nodigt uit

Het project E-bus 2020 en “Europa om de hoek” laten 12 mei in Arnhem zien waar het over gaat bij de trolleybus van de toekomst. Tussen 10.30 en 13.30 uur is het mogelijk om zelf in de bus te zitten en de enige trolleywerkplaats van Nederland te bekijken. Aanmelden is wel verplicht

“E-bus 2020”

Arnhem is de enige “Trolleystad” van Nederland. Gold de trolleybus een paar jaar geleden nog als verouderd, inmiddels is het elektrische openbaar vervoer weer helemaal terug, want ‘zero – emissie’ en met duurzame energie te voeden. En er wordt gewerkt aan de toekomst. Het project “E-Bus 2020” is opgezet om de trolleybus ook buiten het net met accu’s te kunnen laten rijden, en om elektrische auto’s aan het trolleynet te kunnen laden. Bedrijven uit Arnhem en o.a. Düsseldorf leverende technologie.

Op vrijdag 12 mei is er van 10.30 – 13.30 uur de kans om een kijkje achter de schermen van dit project te nemen. In de enige Trolleybuswerkplaats van Nederland. De organisatie toont de nieuwste bussen, u komt meer te weten over de techniek en kunt het “Trolleybusmuseum” bezoeken. verder wordt uitgelegd wat het E-Bus 2020-project in de komende jaren wil bereiken.

Europa om de hoek

De kijkdag 12 mei is onderdeel van “Europa om de hoek”. In Nederland ontvangen veel verschillende projecten een financiële bijdrage uit Europese fondsen. Projecten die bijdragen aan de regionale en lokale economie en daarmee de concurrentiepositie van Nederland versterken. Tijdens de Europa om de Hoek Kijkdagen op 12 en 13 mei a.s. kan iedereen in heel Nederland bij een aantal van deze projecten een kijkje nemen en zelf zien waaraan het Europese geld wordt besteed. En wát dat oplevert.

Aanmelden

Er is een beperkt aantal plaatsen en aanmelding is verplicht. U kunt zich tot 8 mei aanmelden via info@deutschland-nederland.eu. Bij aanmelding ontvangt u meer informatie over locatie, tijdstip en ontvangst.

Bron: Euregio Rhein Waal

Delen:
gemeente Arnhem

Arnhem kiest voor duurzame elektriciteit. Sinds 2004 is de bedrijvigheid in Energie- en Milieutechnologie met ongeveer 40 % gegroeid en zorgt voor ca. 8% van de banen. Trolley, TenneT, DNVGL, DEKRA en Alliander maken Arnhem ElectriCity, elektriciteitshoofdstad van Nederland en katalysator in "new energy", samen met bedrijven als Allego, MTSA, Hygear en Hymove, de ROC's, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, verbonden universiteiten, regiogemeenten en de provincie Gelderland.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.