Start-up-school mikt op energiebranche

Nieuwe bedrijven die werken aan slimme energieoplossingen krijgen geld, faciliteiten en coaching via het Smart Energy Acceleratorprogramma. De catch? Start-ups staan een aandeel van acht procent af.

Het Nederlandse Rockstart Accelerator tilt al langer start-ups van de grond, maar richtte zich niet eerder specifiek op energie. Nu werkt het samen met energiebedrijven – zoals Alliander en Nuon – en focust het op een aantal specifieke thema’s: slimme netwerken, slimme meters, bewustwording, energiebesparing, mobiliteit, energiehandel en meer.

Het Smart Energy Acceleratorprogramma wordt samengesteld met de hulp van vijftig professionals, specialisten en ondernemers. De start-ups ontvangen 20.000 euro en voor circa 45.000 euro aan kantoorruimte, andere faciliteiten en een mentor.

Niet iedereen kan deelnemen aan het programma. Bedrijven schrijven zich tussen 16 september en 31 oktober in, waarna een selectie plaatsvindt. Uiteindelijk worden tien internationale start-ups uitgekozen.

Delen:
SEECE (Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise)

SEECE is hét centre of expertise voor duurzame elektrische energie. Deze publiek-private samenwerking jaagt innovatie aan, zorgt voor voldoende arbeidscapaciteit en zet kennis om in financieel haalbare producten en diensten.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.