Studenten autotechniek buigen zich over duurzaam transport Arnhem – Nijmegen

Tijdens de GreenTech Week buigen 50 HAN Automotive studenten zich over de vraag hoe tussen Arnhem en Nijmegen mensen en goederen zo duurzaam mogelijk kunnen worden getransporteerd. In een pressurecooker-setting werken ze bij het Clean Mobility Center (CMC) op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem in vier dagen keihard toe naar een toekomstvisie, die ze vrijdagochtend zullen pitchen.

img_5293

Dinsdagmorgen werden ze gebriefd door projectleider Koen Lau van HAN Automotive. Patrick Langevoort van Clean Mobility Center lichtte de doelstelling van het CMC toe: onderwijs en ondernemerschap op het industrieterrein laten samenkomen, met als doel duurzame innovaties te realiseren. In zeven groepen gingen de studenten uiteen, met samenstelling van diverse vakdisciplines, van autotronica tot aandrijftechniek. De rest van de week werkten ze aan oplossingen voor duurzaam city-to-city transport. De uitdaging is om personen en goederen energie- en investeringsefficiënt te vervoeren tussen Arnhem CS en Nijgemegen CS, gebruik makend van de bestaande infrastructuur.

Vandaag werden de studenten ondersteund door illustratoren van Visuele Notulen, die hen helpen het concept te verbeelden. Vrijdagochtend 7 oktober pitchen ze hun resultaten met een openbare presentatie in een “Dragons-Den setting” bij het CMC. Indien u daarbij aanwezig wenst te zijn, graag aanmelden bij koen.lau@han.nl. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.