Symposium & Installatie dr. Rob Ross

Op donderdagmiddag 12 mei 2016 vindt de installatie plaats van dr. Rob Ross als bijzonder lector Reliable Power Supply bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Via het Lectoraat Reliable Power Supply heeft de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een sterke link met TenneT. Deze hoogspanningsnetbeheerder is verantwoordelijk voor het hoogspanningsnet in Nederland en een deel van Duitsland, zowel op land als op zee.
Voorafgaand aan de installatie vindt er een symposium plaats getiteld: ”Energie door Supergeleiders.”

“Elektriciteit – schoon, gratis en altijd. Dit thema is gekozen als overtreffende trap van duurzame energie – betrouwbaar en betaalbaar. Er vinden grote veranderingen plaats in de elektrische energievoorziening ingegeven door thema’s als duurzaamheid, asset management, internationalisering en marktwerking, die ook verband houden met technologische innovaties. De intreerede beoogt licht te werpen op de ontwikkelingen zelf met soms verrassende parallellen uit schijnbaar vervlogen tijden. Wat valt hieruit te leren voor de uitdagingen en idealen waar wij voor staan?”

Dr. Rob Ross

robross
Rob Ross is werkzaam als bijzonder lector aan de HAN, daartoe in de gelegenheid gesteld door hoogspanningsnetbeheerder TenneT. Daarnaast is hij ook Strateeg Instandhouding bij TenneT. In samenwerking met lector Meet- en Regeltechniek,  dr. ir. Aart-Jan de Graaf, richt hij zijn aandacht op betrouwbaarheid van de elektriciteitsvoorziening.

 

Delen:
Annemarie Buining

Annemarie werkt bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als proces coordinator en tevens community manager voor Energie Next.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.