Tesla komt met onzichtbaar zonnedak en Powerwall 2

Onlangs onthulde Tesla zijn laatste ontwikkeling op het gebied van de thuisbatterij: de Powerwall 2. In combinatie met een innovatief zonnedak, dat het bedrijf samen met SolarCity heeft ontwikkeld, kan Tesla elke woning off-grid maken.

Dat schrijven verschillende media. Tesla-ceo Elon Musk maakte de Powerwall 2 en het zonnedak met ‘onzichtbare’ zonnepanelen bekend. De nieuwe Powerwall 2-thuisaccu moet 14 kilowattuur aan groene stroom opslaan en 5 kilowatt aan stroom afgeven. Met de opgeslagen stroom in de Powerwall 2 kan een woning 24 uur lang worden verlicht en wordt een koelkast gedurende een dag van stroom voorzien, schrijft de website Arstechnica UK.

De Powerwall 2 beschikt over een vloeibaar thermisch controle-systeem, geintegreerde wisselstroom-gelijkstroom-omzetter en allerlei slime software, om de elektriciteit kan af te geven op basis van de energievraag.

‘Onzichtbare’ zonnepanelen

De prijs van de Powerwall 2 bedraagt $ 5,500. In januari 2017 gaat Tesla de thuisaccu’s installeren. Het zonnedak wordt in de zomer van 2017 geplaatst op woningen in de Verenigde Staten, schrijft de website Techcrunch. Doordat het zonnedak van glas is gemaakt, zegt het concern de levensduur van de daken te kunnen verlengen ten opzichte van traditionele daken. Tegen Techcrunch zegt Musk dat de duurzame zonnedaken zelfs een langere levensduur hebben dan de woningen waarop ze zijn geinstalleerd.

Er zullen volgens TechCrunch vier soorten tegels komen: Textured Glass, Slate Glass, Tuscan Glass and Smooth Glass. Een glazen laag wordt op het materiaal gelegd. Potentiële kopers zullen zich aangetrokken voelen tot het ontwerp van de dakpannen.

 

 

Delen:
Annemarie Buining

Annemarie werkt bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als proces coordinator en tevens community manager voor Energie Next.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.