THREE… TWO…ONE! Startbijeenkomst Oost Nederland Energie(k)

Het bruiste letterlijk van energie op het Powerlab in Arnhems Buiten in de avond van dinsdag 6 oktober 2015. Genodigden van Oost Nederland Energie(k) – ONE verzamelden zich voor de officiële aftrap van het programma. Alle samenwerkende partners uit de gelederen van de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs waren aanwezig. De sfeer was goed, de boodschap helder: “Het is tijd om in actie te komen!”

Jacqueline Bijlsma, programmadirecteur ONE, heette in de opening de gasten van harte welkom en legde in een korte presentatie uit hoe ONE is ontstaan, waar ONE voor staat en welke ambities ONE heeft. De kernboodschap luidt: “Het innovatieve samenwerkingsverband op het gebied van energievoorziening staat voor verbinden, versterken en innoveren, met als doel de Technische Installatiebranche voor te bereiden op een duurzame toekomst.”

Het woord was daarna aan Berthold van Benthem, Regiomanager Oost Nederland Uneto-Vni. Hij benadrukte het belang van de samenwerking voor de Technische Installatiebranche en de noodzaak om leerlingen en medewerkers van installatiebedrijven te voeden met kennis over de nieuwste technieken. Alleen dan kunnen bedrijven inspelen op de groeiende vraag naar energiebesparende maatregelen. Hij nam ook het officiële gedeelte voor zijn rekening. Met het verbinden van een stroom aansluitkabel was de start van Oost Nederland Energie(k) een feit en werd de website gelanceerd.

IMG_2272

De nieuwe werkelijkheid

Hoogtepunt van de bijeenkomst was de presentatie´De nieuwe werkelijkheid` van Theo Ockhuijsen, Directeur Innovatie Express B.V. en BIMpuls®. Theo nam de genodigden mee op een boeiende reis in de sneltrein van innovatieve ontwikkelingen in de energiewereld. De overgang van een energieverbruikende bebouwde wereld naar een energieneutrale en zelfs energieopwekkende bebouwde wereld kwam aan bod. Hij waarschuwde de Technische Installatiebranche voor de weinige tijd die rest om inhaalslagen te maken en daagde de toehoorders uit nu goed naar de ontwikkelingen in de wereld om ons heen te kijken, flexibel te zijn, samen te werken, kennis te delen en anders te gaan denken. Hij besloot zijn betoog dan ook met een hartgrondige thumbs-up: ONE, goed bezig!

Wat is ONE?

In een wereld waarin de energietransitie in volle gang is, liggen veel technische kansen en uitdagingen voor duurzame energieopwekking en energiebesparing. Dit verandert de toekomstige behoefte aan voldoende effectief en efficiënt opgeleide mensen. Er is meer, beter en anders geschoold personeel nodig in de technische installatiebranche. In de publiekprivate samenwerking ONE zorgen onderwijs en bedrijfsleven gezamenlijk voor een eenduidig en up-to-date aanbod van opleidingen voor toekomstig en zittend personeel in de technische installatiebranche.

Noot: Dit artikel is gebaseerd op  het persbericht van RijnIJssel.

 

Delen:
Annemarie Buining

Annemarie werkt bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als proces coordinator en tevens community manager voor Energie Next.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.