Verwarmen met nano-infrarood panelen

[gastblog] Steeds vaker is men zich bewust van de nadelige gevolgen van het gebruik van fossiele brandstoffen op onze aarde. Het stond afgelopen verkiezingen hoog op de agenda en het is duidelijk dat er iets moet gebeuren. Dit kan onder meer gedaan worden door te letten op het verbruik in en rondom huis, zoals de verwarming laag zetten, minder en betere lampen en niet te lang douchen. Er is echter anno 2017 ook een andere mogelijkheid: nano-infrarood verwarming als alternatief voor gas.

Hoe werkt dit? Nano-infrarood verwarming is volledig elektrisch. Stroom wordt direct omgezet in effectieve warmte. Het verwarmt niet de lucht in een ruimte, maar de massa als bijvoorbeeld de muren, vloer, tafel, stoelen en zelfs mensen. Nano-infrarood verwarming is te vergelijken met zonlicht, maar dan zonder de schadelijke UV-straling. De temperatuur in een ruimte wordt gelijkmatig verdeeld en wanneer een deur of raam wordt geopend verdwijnt de warmte niet gelijk naar buiten.

Infrarood heeft een positief effect op je lichaam en helpt bij reuma en spier- en gewrichtspijn. Denk hierbij aan “de rode lamp” uit de tijd van onze opa’s en oma’s en de infrarood sauna’s in spa centra. Doordat de lucht niet wordt verwarmd en dus niet in beweging komt (stof), is het ook goed voor mensen met astma en allergieën. Het verbruikt geen gas, waardoor koolmonoxidevergiftiging is uitgesloten en is niet schadelijk.

Door nanotechniek toe te voegen aan infrarood is deze mogelijkheid duurzamer en goedkoper geworden. Bij gebruik van nano-infrarood panelen kun je, afhankelijk van de leverancier, tot 60% op de gasrekening besparen. Verder kun je hierdoor in aanmerking komen voor een hoger energielabel en kennen de panelen zelf geen CO2 uitstoot. De investering t.o.v. conventionele verwarming bedraagt circa 50%. Goed voor het milieu én de portemonnee.

Let bij het kopen niet alleen op de prijs, maar ook op het energieverbruik en de levensduur. Het onderlinge verschil in verbruik van panelen van diverse producenten en leveranciers kan oplopen tot wel 8 x zoveel stroomverbruik. Sommige panelen behoren tot de zuinigste op de wereld. Garanties variëren van 2-25 jaar.

___
Dit gastblog is geschreven door Menno Kuus van Degree-N, ontwikkelaar en leverancier van Nano Infrarood Warmtepanelen – en waterunits. Met haar producten wil Degree-N bijdragen aan het verduurzamen en vernieuwen van energieverbruik. Voor meer informatie: www.degree-n.com

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

2 reacties, voeg jouw reactie toe.

lenie Fransen

Is er ook een onafhankelijke test nano verwarming, verbruik , prijs en prestatie,ik kan het nergens vinden.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.