Welke plek in Arnhem is volgens u geschikt voor zonnevelden?

In 2020 wil Arnhem 14% van de energie duurzaam opwekken. Zonnepanelen liggen op daken van scholen en huizen maar kunnen ook prima in velden geplaatst worden. Welke locatie is volgens u geschikt voor zonnevelden. Doe mee en win een zonnepaneel!

De stad wil de inwoners betrekken bij de zoektocht naar geschikte locaties voor zonnevelden, Welke locaties in Arnhem zijn volgens u geschikt voor zonnevelden? Het beste idee krijgt een zonnepaneel cadeau!

Speciale website

Het doorgeven van locaties kan vanaf 8 juni via een speciale website, www.meedoeninarnhem.nl/zonnevelden. De ideeën moeten voldoen aan enkele criteria (bijvoorbeeld ligging, minimaal 2 ha groot, 25 jaar beschikbaar, aansluiting op energienet, veiligheid en ecologie)

New Energy Made In Arnhem

De gemeenteraad heeft op 28 september 2015 het programma ‘New energy made in Arnhem, 2015-2020’ vastgesteld. In dit programma staat de ambitie om 40.000 zonnepanelen op grondgebonden locaties te realiseren. Op 30 mei heeft de gemeenteraad als aanvulling op de plannen, de criteria voor de locatiekeuze van zonnevelden vastgesteld. Dit om zorgvuldige besluiten over locaties te kunnen nemen. Bekijk de criteria (pdf 344 kB).

In augustus vindt een terugkoppeling van de uitkomsten plaats. Voor degene met het beste geschikte idee stelt de gemeente Arnhem een zonnepaneel ter beschikking.

Delen:
Annemarie Buining

Annemarie werkt bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als proces coordinator en tevens community manager voor Energie Next.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.