Solar Energy Booster wint Jan Terlouw Innovatieprijs 2017!

Tijdens het Kiemt-Najaarscongres op 9 oktober is uit drie genomineerden Solar Energy Booster door de vakjury als winnaar gekozen. Jurylid Wilbert Menkveld van Nijhuis Industries – winnaar Jan Terlouw Innovatieprijs 2016 – heeft de prijs met trots en overtuiging overhandigd: “Prachtig systeem om elektriciteitsproductie via zonnecollectoren op huishoudniveau te combineren met warmteopwekking.”

Wilbert Menkveld: “We voelden ons alsof we ons in de Champions League bevonden, zo hoog was het niveau van de genomineerden. Wat een innovatiekracht in de regio!” Solar Energy Booster heeft de Jan Terlouw Innovatieprijs 2017 gewonnen en daarbij een cheque van 10.000 euro ontvangen. Stichting Kiemt reikte deze prijs voor de zevende keer uit. De prijs heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. De prijs geeft de winnaar een extra stimulans doordat de innovatie in de spotlights wordt gezet.

Wat is de winnende innovatie?

De Solar Energy Booster maakt gebruik van PV-T. De toepassing van PV-T optimaliseert het gebruik van het beschikbare dakoppervlak omdat uit dezelfde vierkante meter zowel elektriciteit als warmte wordt geoogst. Door de thermische energie en extra opgewekte elektriciteit te voeden aan een warmtepomp kan een modern gebouw zonder aardgas worden verwarmd. Het PV-T paneel kan dus dienen als een gecombineerde vervanger voor zowel gas als stroom.

Ambitieprijs 2017

Naast de Jan Terlouw Innovatieprijs is ook de Ambitieprijs, een geldbedrag van 5.000 euro, uitgereikt. Exergy Storage met de nieuwe NaSTOR batterijtechnologie is de winnaar van de Ambitieprijs. Naast het prijzengeld wint Exergy Storage vijf dagen advies & ondersteuning door Kiemt en gratis huisvesting voor de startup.

Bekijk hier de filmpjes van de winnaars:

Voor meer informatie over de uitreiking van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2017 kunt u contact opnemen met Maarten de Vries, Stichting Kiemt, 06 – 270 855 29, m.devries@kiemt.nl

Meer info op www.kiemt.nl.
Foto: John Voermans

Delen:
stichting Kiemt

Stichting Kiemt is hét innovatienetwerk voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden actief in energietechnologie en circulaire economie in Gelderland en Overijssel. Met het creëren van new business als doel.Kiemt inspireert en verbindt. Innovatieve ondernemers worden in contact gebracht met deskundigen, onderzoekers en investeerders. Zo opent het netwerk zich voor ondernemers op zoek naar kennis en financiering van hun activiteiten.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.