Winnaars Herman Wijffels Innovatieprijs 2016 bekend

Aqua-Terra Nova & Moor Filtertechniek, AquaBattery en Hersenz zijn de winnaars van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016. Ze hebben elk € 20.000 gewonnen die ze kunnen gebruiken om hun innovatie door te ontwikkelen. Daarnaast verwerven zij toegang tot het internationale netwerk van de Rabobank. Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter van de Rabobank, en Herman Wijffels reikten de prijzen 3 november uit tijdens het Herman Wijffels Innovatie Event in Nijmegen.

Aqua-Terra Nova BV & Moor Filtertechniek, winnaar categorie Food & Agri

Aqua-Terra Nova BV & Moor Filtertechniek ontwikkelden samen Triton, een bioreactor voor in de glastuinbouw. Met een biologische waterzuiveringstechniek regelt Triton op een natuurlijke wijze de watersamenstelling, zonder chemische middelen of toevoegingen. Dat zorgt voor een schoon watersysteem met minder afvalwater en een gezonde microflora. Daardoor worden de planten gezonder en weerbaarder en leveren ze een hogere productie, tot wel 5%.

De jury over Triton:
“De Triton zorgt voor duurzamer gebruik van water en minder chemische stoffen in de tuinbouw. Sterk is dat het hele proces in beeld is gebracht en slim is samengewerkt met andere partijen. De Triton is een baanbrekende innovatie die een wereldwijde ketenbrede impact in de tuinbouwsector kan betekenen.”

Lees meer op http://www.aquaterranova.info/?

AquaBattery B.V., winnaar categorie Circulaire Economie

Duurzame energiebronnen zoals zon en wind maken een sterke groei door. Een probleem daarbij is wel dat de opgewekte energie niet goed opgeslagen kan worden. De Blue Battery is een batterij die werkt op alleen water en keukenzout. Deze technologie maakt energieopslag milieuvriendelijk, veilig en schaalbaar en heeft een hoog potentieel. Deze batterij kan de transitie richting duurzame energie een boost geven.

De jury over over de Blue Battery:
“Het is een 100% duurzame batterij, gebaseerd op alleen water en zout”, zegt de jury over de Blue Battery. “De technologie maakt energieopslag milieuvriendelijk en veilig, van kleine tot grote schaal en voor een rendabele prijs. Dit kan de energietransitie naar zon- en windenergie een impuls geven.”

Lees meer op http://www.moor.nl/nl?

Hersenz, winnaar categorie Vitale Gemeenschappen & Zorg

Hersenz -verder met hersenletsel- is een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Het richt zich op een optimale re-integratie voor mensen die na ziekenhuisopname of revalidatie weer thuis zijn. Problemen als gevolg van het hersenletsel worden hanteerbaar, teruggedrongen of voorkomen. Het programma richt zich volledig op de individuele behandeldoelstellingen van de cliënt en diens naasten.

De jury over Hersenz:
“Hersenz is een voorbeeld van sociale innovatie. De reguliere zorg richt zich vooral op lichamelijk herstel van patiënten met niet aangeboren hersenletsel. Om mensen in hun kracht te zetten, is meer nodig. De multidisciplinaire aanpak van Hersenz blijkt uniek en effectief. Een mooi voorbeeld van investeren in vitaliteit.”

Lees meer op http://www.hersenz.nl/?

Herman Wijffels Innovatieprijs 2016
Sinds 2002 reikt de Rabobank de innovatieprijs jaarlijks uit in diverse categorieën. De inzendingen worden beoordeeld op innovatief vermogen, maatschappelijke impact, duurzaamheid, klantfocus en rentabiliteit. Dit jaar waren er 250 aanmeldingen waaruit de jury een keus gemaakt heeft. Veel finalisten en winnaars zijn nu succesvolle ondernemers. Laat u inspireren door hun verhalen.

 

Delen:
Annemarie Buining

Annemarie werkt bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als proces coordinator en tevens community manager voor Energie Next.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.